vragen en antwoorden lid Alberts nav schriftelijke jaarvergadering 2020

Geachte heer Alberts,

Hartelijk dank voor uw reactie. De beantwoorden op uw vragen en opmerkingen vindt u hieronder.

Met vriendelijke groet,

Bestuur IJsclub

Uw inbreng:

Goedemiddag bestuur van de IJsclub

In de notulen lees ik oa.

“Er zijn gesprekken geweest met de tennisvereniging in verband met hun wens een gedeelte van de ijsbaan in te richten als padelbanen. Omdat hierdoor de sprintbanen te kort zouden worden is hier geen overeenstemming over bereikt.”

Ik denk dat er meerdere mogelijkheden zijn en dat we niet te snel Nee moeten zeggen
1. Men is bereid LED verlichting te leveren. Ik zou zeggen: Wat een verbetering!
2. Ik denk dat er voldoende ruimte op baan overblijft om te sprinten bij een juiste verdeling van de ruimte als er grond wordt ingeleverd. Bv. de lijn van appartementen doortrekken richting tennisbaanterrein. Dan is er nog steeds volop ruimte.
3. Als we realistisch zijn, moet je concluderen dat de animo voor deelname maar ook organiseren van sprintwedstrijden in St Anne nihil is. Dat hebben de winters van 2008 t/m 2012 uitgewezen.
Inmiddels zijn we al weer nagenoeg 10 jaar ijsloos en heeft al weer een generatie nagenoeg niet echt leren schaatsen.
4. Een iets smallere ijsbaan zal de ijsgroei en sterkte ten goede komen

Zoals ik er tegenaan kijk is het een gemiste kans om je terrein en uitrusting te verbeteren

Vriendelijke groet

Folkert Alberts

Uw inbreng met onze antwoorden:

Goedemiddag bestuur van de IJsclub

In de notulen lees ik oa.

Antwoord: Afgelopen jaren is de verlichting aangepast en voorzien van andere electronica en energiezuinige armaturen.

Antwoord: Wij zijn nog in gesprek met de gemeente en de tennisvereniging. Tot nu toe heeft dit nog geen, voor alle partijen passende, oplossing gegeven.

Antwoord: Wij hopen dat er zeker weer winters komen met ijs en gaan dan ook zeker wedstrijden organiseren. Een volwaardige ijsbaan is van meerwaarde voor het dorp.

4. Een iets smallere ijsbaan zal de ijsgroei en sterkte ten goede komen

Antwoord: Wij zijn van mening dat een volwaardige ijsbaan van meerwaarde is voor het dorp. Wij begrijpen ook de meerwaarde van de wens van de tennisclub en zijn daarom nog steeds in gesprek.

Mijn idee: Kijk vooral naar de voordelen voor de club en weeg daarbij hoe belangrijk behoud van een hele brede ijsbaan nu echt is.

Vriendelijke groet

Folkert Alberts